Ontzorging van ICT beheer en infrastructuur

Waarom patchen & updaten?

Waarom patchen & updaten?

Bij menig bedrijf wordt ongemerkt veel ICT apparatuur gebruikt om het bedrijf te laten draaien. U kunt hierbij denken aan de gebruikelijke laptop(s), maar tegenwoordig hebben veel bedrijven ook een NAS opslagsysteem, een multifunctionele printer, netwerkapparatuur en soms ook servers staan. Als Windows herhaaldelijk meldt dat er updates zijn, dan draait menigeen zelf deze updates op hun computer. Dit gebeurt echter niet altijd even goed en consequent.

Waarom moeten deze patches en updates altijd gedraaid worden?

Veel hackers maken gebruik van achterdeuren die de software bouwer vaak over het hoofd ziet. Dit gebeurt op servers, netwerkapparatuur en ook op alles wat maar software verwerkt. Een voorbeeld hierin is de recente Microsoft Exchange “Hafnium” e-mail hack. Deze hack maakte gebruik van een achterdeur in Outlook Webaccess, waardoor toegang tot het netwerk mogelijk werd voor de hacker. Eenmaal toegang tot het netwerk wordt vaak Ransomware ingeladen, zodat op een later tijdstip zoveel mogelijk data versleuteld kan worden om vervolgens uw bedrijf losgeld te laten betalen. Dit levert bijzonder veel schade op voor uw bedrijf!

Gecontroleerd en consequent patchen en updaten is beter!

Door proactief iedere maand steevast op alle belangrijke ICT apparatuur updates en patches te draaien en te installeren, zal het voor hackers een stuk moeilijker worden om in te breken. Samen met deze patches en updates, het controleren van de logbestanden en de software weer op te ruimen blijft het systeem up-to-date, snel en goed onderhouden. Ook raden wij altijd het gebruik van goede Anti-Virus software aan. Het is tegenwoordig mogelijk om naast uw computer ook Anti-Virus software te installeren op NAS opslagsystemen en mobiele apparatuur.

Een goede inventarisatie van uw ICT apparatuur kan u helpen inzicht te krijgen in de gebruikte ICT apparatuur en helpen het update en patch management te vereenvoudigen.

PL-Systems kan samen met u kijken naar uw apparatuur en infrastructuur om u en uw bedrijf zo veilig en zo goed mogelijk te laten werken en/of te verbeteren.

Adviezen voor ondernemers:

  • Draai iedere maand de patches en updates van uw servers, workstations, NAS opslagsystemen, routers e.d.
  • Maak regelmatig back-ups, bij voorkeur elke dag
  • Gebruik altijd een goede virusscanner